Historiska läskigheter med kalla kårar

Året om erbjuder vi förbokade visningar för skolklasser, privata grupper, företag, och organisationer. Även spökvandringar med kalla kårar.

Bjud vänner, gäster, kunder eller medarbetare på en oförglömlig slottskväll i Vasaborgen med historiens vingslag susande kring öronen. Välj mellan en historisk rundvandring eller en spökvandring. Ni blir väl omhändertagna av våra duktiga guider som levandegör historien på ett underhållande sätt. Kombinera visningen i Vasaborgen med fika, lunch eller middag i 1700-talsvalven hos Museum Bar & Café i Vasasalen. Se mer info om  visningar nedan. Du gör en förfrågan genom att mejla info@vasaborgen.se

Boka din egen visning!

Bli vän med spökena

Många är de som levt på Uppsala slott. Och många är de som lidit och dött här. Är du mottaglig kommer du att känna av dem som fortfarande vandrar i ruinerna på nätterna.  Vasaborgens spökvandring är inte ute för att skrämmas utan för att öppna upp tanke och själ till en annan dimension.

Under spökvandringen vävs sanning och sägen samman till en fängslande berättelse om en av vår historias mest spännande epoker. Slottsfrun lotsar dig med säker hand genom berättelserna om Långfredagsslaget, de fasansfulla Sturemorden som ägde rum i slottets fängelsehålor, Gustav Vasas nattliga vandringar, den stora stadsbranden med mera. Och är det verkligen Cecilia Vasa som ännu gästar slottet...

PRIS företag/organisationer : 6.000 KR + MOMS

PRIS privatpersoner: 5000 KR INKL MOMS

Priset gäller för en grupp på 1-30 personer och kan även fås på engelska.

Kombinera visningen i Vasaborgen med en middag i 1700-talsvalven hos Museum Bar & Café i Vasasalen.

Historisk visning

På den historiska vandringen tar vår guide er med till renässansen, då Gustav Vasa och hans familj regerade i Sverige. Även här berättas inlevelsefullt om några av historiens mest spännande ögonblick under Vasarnas regeringstid. Du får en inblick i hur det ursprungliga Uppsala slott såg ut på 15-och 1600-talet och vilka som bodde och verkade i slottet. Vad åt och drack man? Hur bodde man, vad betyder inskriptionerna på väggarna och hur såg slottet ut innan det brann?  

PRIS företag/organisationer : 5.000 KR + MOMS

PRIS privatpersoner: 3000 KR INKL MOMS

Priset gäller för en grupp på 1-30 personer och kan även fås på engelska.

(Under sommaren då museet är öppet kan privatgrupper även boka en visning för 2000 kr för max 25 personer. Svenska eller engelska.)

Kombinera visningen i Vasaborgen med en middag i 1700-talsvalven hos Museum Bar & Café i Vasasalen.

Skolvisningar

- Vi vill att du ska tycka historia är kul!

Det är viktigt att lära av historien för att undvika att upprepa många av de misstag som begåtts där. Det första steget är att väcka intresset för historia och visa på att historia är kul,  spännande och intressant. Det är Vasaborgens mission.

Vår övertygelse är att om vi har mer historisk kunskap och alla människor tillåts vara stolta över sin historia och sitt ursprung, skapar det ett öppnare samhälle och en större förståelse över etniska och kulturella gränser. Det budskapet vill Vasaborgen förmedla.

Du kan boka skolvisningar från årskurs 1 på lågstadiet till  gymnasiet och KomVux året runt vardag mellan kl 9.00 - 16.00 Guidningen tar ca 1 timme.
PRIS 2500 kr per grupp inkl moms Max 30 elever + 2 lärare.

Boka en skolvising genom att mejla info@vasaborgen.se om det inte funkar att trycka på knappen!

Katarina Jagellonica, Sveriges drottning 1569

Katarina Jagellonica var polsk prinsessa och genom sitt äktenskap med Johan III Sveriges drottning. Victoria Enefors har rest i Katarina Jagelloicas fotspår och gestaltar hennes liv under en vandring i Vasaborgen. 

Året om kan du boka din egen visning. 

PRIS företag och organisationer: 8000 kr + moms

Max 30 personer.

Kombinera visningen i Vasaborgen med en middag i 1700-talsvalven hos Museum Bar & Café i Vasasalen.

Vasasalen. Foto: Mia Ulin

Konferenslunch i Vasasalen. Foto: Mia Ulin

Konferenslunch i Vasasalen. Foto: Mia Ulin

Vasasalen. Foto: Cajsa's Kök.

Mat, dryck, mingel och möten

Kombinera visningen i Vasaborgen med en lunch eller middag i 1700-talsvalven hos Museum Bar & Café i Vasasalen. En av Uppsalas bästa matprofiler, Cajsa's Kök, dukar upp till både fest, fika och konferens för upp till 140 personer året om. Under den varma årstiden finns också möjlighet att festa loss i Botaniska trädgårdens orangeri i den forna slottsträdgården.

Stilla din nyfikenhet och utforska andarnas värld

Vasaborgen vill erbjuda en spännande, intressant och vänlig upplevelse med en annan dimension. Håll utkik här och på Facebook för kommande seanser!

Tillsammans med något av våra medium håller vi seans på Vasaborgen Uppsala slott.
Det blir en seans med max 20 personer.
PRIS FÖR SEANSEN: 10000 kr
Tillsammans med med våra medium är andevärlden inte skrämmande, bara ljus, varm och trygg. Ingen ska bli rädd, bara fascinerad av mötet med det okända.
Seansen börjar med en presentation och en vandring i Vasaborgens 1500-talsruiner där mediumet bjuder in alla att känna och uppleva historiens vingslag och energier. Vi avslutar uppe i Tornrummet, där vi öppnar upp ytterligare för andra dimensioner och de personer som är närvarande. Enklare förtäring och dryck ingår.
Minimiålder 18 år. Du kan få visa leg.

Entrén till Rikssalen. Foto: Mia Ulin.

Härlig bankett i Rikssalen. Foto: Mia Ulin.

Rikssalen i Uppsala slott

I Uppsala slotts Rikssal sker många banketter, konferenser och middagar.
I den mäktiga Rikssalen på Uppsala slott har har många för Sverige viktiga händelser utspelats. Gustav II Adolf fattade år 1629 här beslutet att leda Sverige in i det 30-åriga kriget och här abdikerade Drottning Kristina 1654. Rikssalen kan endast besökas av privatpersoner i samband med guidad visning.
FÖR TILLFÄLLET SKER INGA VISNINGAR I RIKSSALEN

Företag och organisationer kan kontakta Slottsduvan för bokning av Rikssalen >>.

Vasaborgen Uppsala slott. Besöksadress: Kung Jans port, Uppsala slott. Postadress: c/o Apostel, Slätbaksvägen 40 S-120 51 Årsta, Sweden. Tel: +46 703 90 79 89. info@vasaborgen.se